SÜT ARTIRAN TARİFLER
|
TARİF |
KAÇ KALORİ? |
NE YERİNE GEÇER? |
|
|
SÜT ARTIRAN SMOOTHİE |
1 su bardağı yarım yağlı süt/ayran,
çeyrek muz, yarım elma, 1 çay kaşığı çörekotu, 2 yemek kaşığı yulaf, 2 tatlı
kaşığı tahin ve yarım çay kaşığı tarçını robotta karıştırarak içecek haline
getiriniz (1 öğle öğünü yerine tüketebilirsiniz). |
300 kkal |
1 öğle öğünü |
|
HURMALI FİT MOZAİK PASTA |
10 adet orta boy hurmayı sıcak suda
bekletin. Sonra çekirdeklerini ve hurmanın dış kabuklarını çıkarın, 15 badem+
4 ceviz+ 4 dolu yemek kaşığı kakao+ 1 paket vanilin veya vanilya çubuğu+yarım
çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı ılık-sıcak arası suyu robota atın ve
karıştırın. Ayrı bir kaseye 1 su bardağı (veya biraz daha fazla) kadar yulafı
koyun ve üzerine hurmalı karışımı döküp karıştırın. Streç filmin üzerine tüm
karışımı yayın ve silindir halinde sarın. Buzdolabında soğuyup katılaşıncaya
kadar bekletin. 16 parçaya bölün. (1 parçasını 1 meyve yerine
tüketebilirsiniz) |
60 kkal |
1 adet meyve |
|
SÜT ARTIRAN HOŞAF |
3 su bardağı suyu tencereye alın. Üzerine 1 adet
dilimlenmiş kuru incir, 3 adet dilimlenmiş kuru kayısı, 3 adet kuru erik, 1
çubuk tarçın, 3-4 adet karanfil ve isteğe göre taze nane yaprakları ekleyerek
kaynatın. Meyveler yumuşayınca ocaktan alın ve 1 limonun suyunu sıkın. 1
silme çay kaşığı bal ekleyin (2 ara öğün yerine tüketin) |
200 kkal |
2 ara öğüne paylaştırarak tüketin |
|
KURU MEYVELİ YULAFLI KURABİYE |
2 yumurtayı geniş bir kasede çırpın. 1 çay bardağı
yoğurdu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 1 kase dolusu
küçük küçük dilimlenmiş kuru meyvelerin (yaban mersini kuru üzüm kuru kayısı
kuru hurma) yarısını ilave edip karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı tam
buğdaylı veya kepekli unu, 1 paket kabartma tozu ve vanilini ve 1,5 su
bardağı kadar yulafı ekleyin. Kalan kuru meyveleri de üzerine ilave edip
karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığı yardımıyla 20
eşit parçaya bölerek dizin. 170 derecede 20 dakika kadar pişirin. 1 tanesini
1 meyve yerine tüketebilirsiniz. |
60 kkal |
1 adet meyve |
|
ŞEKERSİZ KURU DUTLU KURABİYE |
1 yumurtayı geniş bir kasede çırpın,
üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ ekleyin. Portakal veya limon
rendesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin. Üzerine 1 su bardağı nohut veya
leblebi ununu azar azar ekleyin. 3 yemek kaşığı kuru dutu rondoda çekin ve
karışıma ilave edin. 20 parçaya bölün. Elinizle top şekilleri verin. Yağlı
kağıt serili fırın tepsisinde 160 derecede 20 dakika kadar pişirin. 2
tanesini 1 ince dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz. |
2 tanesi 70 kkal |
1 ince dilim ekmek |
|
SÜT YAPAN SEBZE
ÇORBASI |
Bir tencereye 1 adet kereviz (veya
patatesi) dilimleyin. 1 adet orta boy kabağı, 1 adet orta boy havucu, 1 adet
küçük boy soğanı ve 2-3 adet sarımsağı dilimleyerek ekleyin. 1 yemek kaşığı
bulgur, 1 yemek kaşığı yeşil mercimek ekleyin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
ekleyin. 6 su bardağı su ve baharatları ekleyerek pişiriniz. Tuz, kimyon ve
karabiber ekleyebilirsiniz. Sonrasında robottan geçirerek pürüssüz bir
kıvamda tüketebilirsiniz. (Yarısını 1 ana öğünde tüketin, 1 ince dilim ekmek ve
4 yk yoğurt ile) |
300 kkal |
2 ara öğüne paylaştırarak tüketin |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder