Süt Artıran Tarifler

SÜT ARTIRAN TARİFLER

TARİF

KAÇ KALORİ?

 

NE YERİNE GEÇER?

 

SÜT ARTIRAN

SMOOTHİE

1 su bardağı yarım yağlı süt/ayran, çeyrek muz, yarım elma, 1 çay kaşığı çörekotu, 2 yemek kaşığı yulaf, 2 tatlı kaşığı tahin ve yarım çay kaşığı tarçını robotta karıştırarak içecek haline getiriniz (1 öğle öğünü yerine tüketebilirsiniz).

 

 

300 kkal

1 öğle öğünü

HURMALI FİT MOZAİK PASTA

10 adet orta boy hurmayı sıcak suda bekletin. Sonra çekirdeklerini ve hurmanın dış kabuklarını çıkarın, 15 badem+ 4 ceviz+ 4 dolu yemek kaşığı kakao+ 1 paket vanilin veya vanilya çubuğu+yarım çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı ılık-sıcak arası suyu robota atın ve karıştırın. Ayrı bir kaseye 1 su bardağı (veya biraz daha fazla) kadar yulafı koyun ve üzerine hurmalı karışımı döküp karıştırın. Streç filmin üzerine tüm karışımı yayın ve silindir halinde sarın. Buzdolabında soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin. 16 parçaya bölün. (1 parçasını 1 meyve yerine tüketebilirsiniz)

60 kkal

1 adet meyve

SÜT ARTIRAN HOŞAF

 

3 su bardağı suyu tencereye alın. Üzerine 1 adet dilimlenmiş kuru incir, 3 adet dilimlenmiş kuru kayısı, 3 adet kuru erik, 1 çubuk tarçın, 3-4 adet karanfil ve isteğe göre taze nane yaprakları ekleyerek kaynatın. Meyveler yumuşayınca ocaktan alın ve 1 limonun suyunu sıkın. 1 silme çay kaşığı bal ekleyin (2 ara öğün yerine tüketin)

 

200 kkal

2 ara öğüne paylaştırarak tüketin

KURU MEYVELİ YULAFLI KURABİYE

2 yumurtayı geniş bir kasede çırpın. 1 çay bardağı yoğurdu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 1 kase dolusu küçük küçük dilimlenmiş kuru meyvelerin (yaban mersini kuru üzüm kuru kayısı kuru hurma) yarısını ilave edip karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı tam buğdaylı veya kepekli unu, 1 paket kabartma tozu ve vanilini ve 1,5 su bardağı kadar yulafı ekleyin. Kalan kuru meyveleri de üzerine ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığı yardımıyla 20 eşit parçaya bölerek dizin. 170 derecede 20 dakika kadar pişirin. 1 tanesini 1 meyve yerine tüketebilirsiniz.

 

60 kkal

1 adet meyve

ŞEKERSİZ KURU DUTLU KURABİYE

1 yumurtayı geniş bir kasede çırpın, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ ekleyin. Portakal veya limon rendesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin. Üzerine 1 su bardağı nohut veya leblebi ununu azar azar ekleyin. 3 yemek kaşığı kuru dutu rondoda çekin ve karışıma ilave edin. 20 parçaya bölün. Elinizle top şekilleri verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 160 derecede 20 dakika kadar pişirin. 2 tanesini 1 ince dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz.

 

2 tanesi

70 kkal

1 ince dilim ekmek

SÜT YAPAN

SEBZE ÇORBASI

Bir tencereye 1 adet kereviz (veya patatesi) dilimleyin. 1 adet orta boy kabağı, 1 adet orta boy havucu, 1 adet küçük boy soğanı ve 2-3 adet sarımsağı dilimleyerek ekleyin. 1 yemek kaşığı bulgur, 1 yemek kaşığı yeşil mercimek ekleyin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. 6 su bardağı su ve baharatları ekleyerek pişiriniz. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyebilirsiniz. Sonrasında robottan geçirerek pürüssüz bir kıvamda tüketebilirsiniz. (Yarısını 1 ana öğünde tüketin, 1 ince dilim ekmek ve 4 yk yoğurt ile)

300 kkal

2 ara öğüne paylaştırarak tüketin

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı Hamburger

En çok tercih edilen fast food çeşitlerinden biri hamburger.. . Peki sağlıklı bir hamburger nasıl olmalı 🍔🍔🍔 . ▪ Et, 100 gramı yani ~3 kö...