Tatlı isteğini bastırmak ve ara öğünü değerlendirmek için güzel alternatiflerden biri de meyve ile hazırlanmış tatlılardır.
Havuç, elma, muz veya balkabağı ile ceviz fındık , badem veya hindistan cevizi ekleyerek hem vitamin içeriği yüksek hem de tekli doymamış yağ içerikli ara öğünler hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı
5 adet havuç rendelenir ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tavada 10 dk karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca içine yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın eklendikten sonra top halinde yuvarlanır. Hindistan cevizi ile kaplanır. Tamamı 15 adet, tanesi 45 kkaldir ve 1 ara öğünde 3 tanesi açık çay ile tüketilebilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder